Podmíráky nenaléváme, služba má sloužit

Článek napsal Václav Bartoš dne 17.6.2018 . Zařazeno v kategorii Všeobecné

Není tu nikdo jiný, kdo by nás za naši práci platil, než inzerent. Nikdo nás nedotuje, nesponzoruje. Ani do placených článků neumisťujeme další reklamu, jak se o to někteří různými podfuky snaží. Zarputile bojujeme i proti podmírákům. Zmiňoval jsem to už v souvislosti s garancí 5 000 Kč za nepovedený článek. Když vám v restauraci nalijí nápoj pod míru, zpravidla nic nenamítnete, ale už vás také nejspíš nikdy neuvidí. U garance jsem to zmiňoval, protože tak získáváme cennou zpětnou vazbu, která nás posouvá dál. Jenže takový podmírák má za následek, že po pár pokusech objednat si placený článek odcházeli inzerenti z tohoto segmentu trhu zcela. Taková odfláknutá práce totiž poškozuje celý obor, nejen jméno toho, kdo takovou práci odvede.

Proto se inzerentovi na PlaCle nestane, abychom mu nalili pod míru, resp. napsali text či článek kratší než jeho zadání. U textů je to už dáno tím, jak jej redaktor vkládá do editoru, který sám rozsah hlídá. U publikovaných článků rozsah hlídá kontrolor. Upozorňuje na kratší rozsah i u článků, které inzerent mezitím stačil proplatit. Že se o tom v reklamaci nezmínil, neznamená, že si toho nevšiml a nezůstává v něm hořká pachuť z podmíráku.

A není to jen rozsah textu či článku, co kontrolujeme. Zajímá nás unikátnost článku, jestli se odkazy shodují se zadáním a zejména, zda mu odpovídá i celý text. Pak se ještě díváme na to, aby článek nezakrýval nějaký reklamní prvek nebo pop-up okno.

Podle nás tu není služba pro její tvůrce či provozovatele, ale pokud zjistíme nový trend nebo že inzerent při jejím používání něco opomíjí, je naší povinností ho zastoupit. Služba je tu od toho, aby sloužila.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

2 + nine =