Bloger: Kdy schválíte můj blog?

Článek napsal Václav Bartoš dne 10.6.2018 . Zařazeno v kategorii FAQ

Je mi jasné, že dokud neschválíme blogerovi blog a on nevidí desítky poptávek, které denně přibývají, zdá se mu služba PlaCla jako zkostnatělá, nebo dokonce mrtvá. Schválení blogu není jen kontrolou toho, zda blog, magazín či médium vůbec existuje a zda vyhovuje několika pravidlům, jež pro schválení máme. Jsou to ta veřejná uvedená u registrace blogu a také neveřejná. Ta nám slouží k odhadu smysluplnosti působení v PlaCle. Nemá například cenu schvalovat blog na téma, které inzerenti nepoptávají. Nabízet takový blog v PlaCle by pro blogera byla zbytečně vynaložená energie. U blogů nesplňujících některé z pravidel pouze o fous ke schválení nedojde hned kvůli tomu, že je dál sledujeme, zda kritéria přece jen nesplní. Zároveň je ani po tuto dobu nezamítáme. Může to trvat i několik měsíců.

Že schválení webu trvá už několikátý měsíc, nemusí vůbec nic znamenat. Služba PlaCla je na trhu už od roku 2009 a hledáme takové weby, které s námi minimálně desítku let budou. Neprovozujeme žádný start-up, ale léty prověřenou kvalitní službu, jež tu s vámi ještě desítky let bude. Počkat si i půl roku na to, až bude moct bloger další roky vydělávat s menší námahou, má smysl. Do PlaCly pouštíme jen velmi kvalitní a prověřené weby, neboť jsme zjistili, že právě kvalitu blogů si inzerenti spojují s kvalitou celé služby. Už jednou provždy takový web zůstane v mysli inzerenta zapsán jako PlaCla blog. Občas máme potíže s nováčky, kteří zpravidla zkusí poprvé napsat článek kratší než jednu normostránku, a nalijí tak inzerentovi podmíráka. O tom bude za týden v neděli 17.6. článek Podmíráky nenaléváme, služba má sloužit. Nebo vyzkouší některý podfuk, o kterém bude pozítří 12.6. článek Pokusy o podfuky – jak PlaCla inzerenty chrání. To všechno v PlaCle okamžitě řešíme a inzerenty během takových incidentů chrání garance okamžitého vrácení peněz za článek, pokud bloger není schopen ho v požadované kvalitě dodat. Dokonce i v takovém případě, kdy vina není přímo na straně PlaCly, vyplácíme v rámci své osobní garance 2 000 Kč za inzerentův čas, který tak přišel vniveč. I když je vina v takovém případě na straně blogera, inzerenta to vůbec nemusí zajímat. Sám bloger se díky tomu poučí a takovou situaci již neopakuje.

Vím, je leckdy jednodušší si o PlaCle myslet, kdovíjak se při schvalování blogů neflákáme. Opak je ale pravdou. Pravidelně schvalované blogy procházíme a vybíráme ty nejkvalitnější. Pokud blog neodmítneme do týdne, znamená to, že nad ním uvažujeme. Naopak zcela nevyhovující blogy do týdne odmítáme.

Těším se na letitou spolupráci jako s většinou našich blogerů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

eighteen − 13 =