Proč u nás nenajdete seznam všech blogů?

Článek napsal Václav Bartoš dne 14.6.2018 . Zařazeno v kategorii FAQ

Protože by to nikam nevedlo. Vyzkoušel jsem to za vás. Inzerent by se brodil seznamem několika tisíc adres, procházel si weby a pak se po mnoha hodinách pro některé z nich rozhodl. Nelze však nijak zaručit, že weby vybrané na základě pasivního seznamu jsou ochotné článek připravit a dodat. To slovo pasivní znamená, že bloger se někam zapsal před dlouhými měsíci nebo roky. Tudíž není jasné, zda ještě žije. Především dopředu se nedá předvídat, jestli ho téma osloví a jestli zapadne do jeho blogu. Celé inzerentovo úsilí tak přijde vniveč. Nebo bude na článek čekat dlouhé dny či týdny. To už nemluvím o případu, kdyby se celý obchod realizoval bez PlaCly. Pak je inzerent vystaven nejrůznějším neúmyslným i úmyslným podfukům. Ve službě PlaCla na to jdeme zcela jinak a mnohonásobně efektivněji. Celý proces šetří inzerentům desítky hodin času s vyřízením každé poptávky.

Něco jako seznam webů se přece jen v PlaCle zformuje, jedná se o nabídky blogerů, které přijdou na inzerentovu poptávku. Je tak jasné, že jsou připraveni objednávku vyřídit. Sami ani nemůžeme inzerentovi dopředu zaslat něco jako ceník, protože kolikrát není známo, co přesně inzerent potřebuje – jak náročné zadání bude, kolik normostránek požaduje. Proto inzerent udává cenu každé poptávky individuálně. Až na základě jeho poptávky dorazí konkrétní nabídky. U nich je zcela jasné, že blogeři mají zájem napsat a publikovat nebo případně pouze publikovat článek. Jeho dodání je tak otázkou několika málo hodin, maximálně tří dnů. Pouze v případě velkých mediálních domů se nám stává, že články publikují později podle toho, jak mají inzertní prostor vyprodán. Vše probíhá v několika krocích:

  • inzerent zadá poptávku,
  • dobije si kredit na předpokládaný počet článků,
  • začnou mu prakticky okamžitě chodit nabídky,
  • z nabídek si vybere a dobitý kredit se „zablokuje“,
  • bloger dodá článek v řádu hodin, max. tří dnů,
  • inzerent článek připomínkuje nebo jej schválí,
  • kredit se schválením převede blogerovi.

Celý proces jsme vypilovali k dokonalosti, takže jsme připraveni vyřešit veškeré nestandardní situace, které vás mezi těmi body napadnou. Celou objednávku například až na 14 dní pozdržet kvůli autorizaci, nebo naopak vše urychlit publikací již připraveného článku. Hned po objednávce může inzerent zahájit komunikaci, zadání například zpřesnit, zaslat další podklady apod. Dokonce může připomínkovat už proplacené články. Pokud má inzerent jakékoliv individuální přání, je mu k dispozici podpora PlaCly. Nejjednodušší je odpovědět na maily, které mu v průběhu objednávky chodí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

twelve − ten =