VIP poptávky ušetří čas a pomohou s výběrem

Článek napsal Václav Bartoš dne 11.2.2014 . Zařazeno v kategorii Nové funkce

Od okamžiku, kdy jsme s Michalem Kubíčkem převzali správu Placla, pracujeme na drobných vylepšeních, jejichž cílem je zpříjemnit používání systémů jak inzerentům, tak blogerům. Mezi ně patří i vítaná úprava podmínek přijímání webů. Ty mají za cíl zejména zvýšení kvality přihlašovaných blogů. Současně se ale uvolňují například směrem k dosud nepovolovaným kvalitním blogům na subdoménách. A právě kvalita blogů, nabídek a poptávek je to, na co se hodláme do budoucna zaměřovat. Jedním z nástrojů, který k tomu vede, jsou i tzv. asistované VIP poptávky. K čemu slouží a jak fungují?

 

VIP poptávky fungují na první pohled stejně jako doposud. V pozadí se toho však děje mnohem více než u poptávek běžných. Poptávka se totiž nepošle automaticky všem blogům, které máme aktuálně v databázi. Přistane u nás na stole, my ji nejprve, případně po dohodě s inzerentem, zeditujeme, doplníme a upřesníme tak, aby se předešlo nepochopením ze strany blogerů.

Následně najdeme ty nejvhodnější weby (podle tématu, zacílení, požadavků na návštěvnost, kvality textů, spolehlivosti blogera a dalších kvalitativních kritérií) a oslovíme blogery. Pokud vhodné blogy nenajdeme v databázi PlaCla, poohlédneme se po nich i jinde. Zkrátka najdeme inzerentům nejvhodnější blogy a magazíny pro jejich článek.

Blogery sami oslovíme, a jestliže budou souhlasit s podmínkami a cenou (blogeři mají ještě šanci cenu zvýšit dle svých cen, ovšem za předpokladu rychlého dodání – nikoli 7 dní, ač se tato lhůta zatím u zadání v případě odsouhlasení klientem zobrazí), zašleme několik nabídek inzerentovi. Ten jen zvolí ty weby, na nichž má zájem inzerovat. Ušetříme mu tak mj. čas s pročítáním stovek nabídek.

Podmínkou přístupu k VIP poptávkám je minimální zůstatek 5000 Kč ve chvíli zadání poptávky a minimální cena 1000 Kč za článek.

Na PlaCla se běžně takové články obchodují i za vyšší ceny, což vědí majitelé kvalitních magazínů, kteří inzerentům podobné ceny za články nabízejí. Tisíc korun tedy není nijak mimo běžný průměr za publikaci na kvalitních webech.

Blogy, které budou do systému VIP poptávek vybírány, musí splňovat nejenom základní podmínky, ale také budou muset zajistit nezávislý náhled do statistik návštěvnosti. Současně budeme po blogerech vyžadovat aktivní spolupráci. A to nejenom co se týče psaní, ale také v oblasti propagace samotného článku, například na sociálních sítích.

A co si o novince myslíte vy? Využijete ji jako inzerent? Budete mít coby bloger zájem se do systému VIP poptávek zapojit?

2 komentáře: “VIP poptávky ušetří čas a pomohou s výběrem”

  1. 365solutions napsal:

    Perfektní služba pro inzerenty, kteří neví kam vložit články a v problematice se příliš neorientují! 🙂

  2. PeJa napsal:

    To je věc, kterou bych i teď využil. 🙂 Aktuální zkušenost: je mi jedno, zda zaplatím za článek 1000 Kč nebo 5000 Kč, pokud ta cena bude odpovídat kvalitě webu. To zatím nejde zadat (absenci ceny). Velice těžko se oslovují pouze nejkvalitnější weby. Tím myslím weby, které mají největší traffic, vysoký Pagerank/Srank a co nejnižší počet PR článků. Blogeři evidentně zadání nečtou, takže pak to vypadá tak, že se mi ozývají blogy s nulovou návštěvností a jedním PR za druhým, nebo i ti, co už o nás dříve napsali za zlomek aktuálně nabízené ceny.

    Další postřeh: rád bych dal nejprve předběžnou poptávku a až pak dobil kredit podle nabídek. Chápu, může se to zvrtnout a blogeři nebudou dělat nic jiného, než dávání nabídek na později nezrealizované poptávky, ale to by se dalo také ošetřit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

10 − 4 =