Rozhovor s blogerem 1

Článek napsal Martin Jersák dne 6.12.2013 . Zařazeno v kategorii Všeobecné

Představ se nám, co jsi zač?
Ahoj, je mi 23 let a už přibližně tři roky jsem „na volné noze“.

Kolik máš blogů/jak dlouho/kolik ti vydělají?
Aktivních blogů mám aktuálně 10 (ne všechny na Placla.cz). Nejstarší mám 4 roky a počty se neustále mění, jelikož stále vytváří / přikupuji nové nebo některé prodávám. Co se týče výdělků, tak je to u každého webu jiné. Aktuálně jsou příjmy z nich od 200 – 3000Kč / měsíčně.

Jaké jsou tvé cílové skupiny návštěvníků/témata webů?
Zaměřuji se zejména na tematiku her, cestování, bydlení a částečně i finance.

Co se ti osvědčilo jako nejlepší pro vysokou návštěvnost tvého blogu/ů?
Vysokou návštěvnost lze podle mého získat zejména pravidelnou aktualizací obsahu, který je pro návštěvníky nějak přínosný. Toho se snažím držet u nově vytvářených či převzatých webů.

Co děláš pro inzerenty, aby byli spokojeni s tvým blogem/články?
Na internetu nemám rád články, které příliš okatě propagují určitou firmu / produkt. Sám tedy své články píšu tak, aby na první pohled nevypadaly jako reklamní. Nejlépe je vžít se do pozice člověka, který danou službu či produkt potřebuje. Potom už jde psaní rozumných článků skoro samo.

Bereš i poptávky, které nejsou v souladu s tvým přesvědčením (půjčky, porno)?
Abych řekl pravdu, tak osobně s žádným tématem nemám problém. I články o půjčkách či erotických klubech lze podat tak, aby byly pro inzerenta užitečné a na mě nevrhaly nějak zvlášť špatné světlo. V poslední době se vyhýbám snad jen tématu „automaty“, u kterého jsem na způsob napsání rozumného článku ještě nepřišel (a snad ani nechci přijít).

Co by jsi doporučil začínajícím blogerům?
Zakládat pouze blogy, jejichž téma je jim skutečně blízké. Často vidím, že vytváří třeba stránky o financích (což je poměrně lukrativní obor), ale články na nich nestojí za moc, nebo jsou dokonce chybné, protože o tomto tématu nevědí prakticky nic.

Jaký častý nedostatek vidíš v poptávkách inzerentů?
Zatím jsem si se všemi poptávkami nějak poradil k jejich spokojenosti, takže žádný zásadní problém nevidím.

Máš postup jak vytvořit úspěšný blog?
– psát o tom, co člověka baví
– přispívat v pravidelných intervalech
– nesnažit se na blogu ihned vydělat, ale postupně ho rozvíjet, zvyšovat návštěvnost a teprve potom uvažovat o nějaké monetizaci

Jeden komentář: “Rozhovor s blogerem 1”

  1. Olin napsal:

    Zlaté slová, do kameňa tesať. Venovať sa téme, ktorá je blízka, ktorej rozumiem a pri ktorej vydržím dlhšie, ako pár týždňov. A prispievať pravidelne. Najlepšie je si pripraviť pár článkov do zásoby a potom písať prevážne aktuálne veci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

thirteen + twelve =