Průměrná známka článků

Článek napsal Václav Bartoš dne 28.5.2014 . Zařazeno v kategorii Nové funkce

V rámci zpětné vazby inzerentů na kvalitu našich služeb jsme se kromě odůvodnění odmítnutí nabídky začali zajímat o hodnocení proplácených článků. Za měsíc fungování tohoto hodnocení jsme již získali 763 kompletních hodnocení, a proto čtyřicítce webů, které mají více jak 5 kompletních hodnocení, můžeme zobrazit průměrnou známku (tak jako ve škole). Inzerentům se průměrná známka nezobrazuje, je to zpětná vazba pro web. A my tuto známku zohledňujeme při výběru webu do VIP poptávek. Jedná se o průměr z hodnocení ve čtyřech kategoriích:

1. splnění zadání
2. obsahová kvalita
3. vyjadřovací schopnosti
4. gramatika

Překvapilo mne, že drtivá většina webů z hodnocení odešla s jedničkou či dvojkou. Píší velmi kvalitní články, které jsou pro čtenáře obsahově přínosné. Jsem rád, že naší službě dělají dobré jméno. Pouze dva weby dostaly od inzerentů trojku a s nimi jsme se už rozloučili. Žádné trojkaře, čtyřkaře či pětkaře u nás nemáme. Pokud kvalita článků poklesne na trojku, neznamená to hned konec webu v PlaCle. Je to jeden z faktorů včetně odůvodnění odmítnutí nabídek a dalších ukazatelů, na jejichž základě web vypínáme. Takže by měl provozovatel webu zbystřit, poklesne-li hodnocení na 2-!

8 komentářů: “Průměrná známka článků”

  1. Zbyněk Fridrich napsal:

    Skvělá novinka, určitě to inzerentům ušetří hodně času. Já osobně tento update ocením. Děkuji

  2. Radek Blinka napsal:

    Řekl bych že inzerentům asi ne, protože se jim to nezobrazuje. Ale jinak pro provozovatele webů moc dobrá věc. snad bych se jen zeptal, známkování je od 1 do 3, nebo klasické pětistupňové?

  3. Václav Bartoš napsal:

    Známkování je jako v škole. Takže teoreticky lze dosáhnout i čtyřky nebo pětky, ale už při dosažení trojky je web v PlaCle detailně posouzen, je přihlédnuto k dalším faktorům a případně jej vypínáme.

  4. Honza napsal:

    Dalo by se polemizovat o zhoršování známky z důvodu, že je web „drahý“, ať dávám jakoukoliv částku, tak vždy se najde skupina inzerentů, kteří navrhnou cenu nižší. Přitom ceny na PlaCla mám i 3x nižší než při komunikaci napřímo.
    Docela bych chtěl zkusit nabídnout článek zdarma, jestli by ještě chtěli nějaké peníze ode mě.

  5. Václav Bartoš napsal:

    Odmítnutí z důvodu vysoké ceny se do průměrné známky článků nijak nepromítá. Tlak na nižší cenu není v PlaCle nijak velký. Inzerenti za kvalitu rádi zaplatí. V oblibě mají zejména navštěvované weby s kvalitním obsahem.

  6. Tomas napsal:

    Dobrá vychytávka 🙂

  7. Petr napsal:

    Nevím v čem je ta vychytávka tak dobrá? Nějaký blázen bude rozčílen že nemůže mít článek za 168 ale za 1500 tak jasně že napíše špatné hodnocení, pak zadá další článek a opět špatné….jak je zaručená objektivita hodnocení ze strany inzerenta? Nijak

  8. Václav Bartoš napsal:

    Petře, pokud bychom zobrazovali hodnocení ostatním inzerentům, pak je skutečně nutné připravit algoritmus, který by zaručil objektivní hodnocení. Takže by vyřazoval anomálie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

five × two =