Rychlost rozhoduje…

Článek napsal Václav Bartoš dne 13.2.2014 . Zařazeno v kategorii Nové funkce

Rychlost dodání článku je pro některé inzerenty velmi důležitým faktorem při výběru vhodného blogu, pro některé dokonce hlavním. Při schvalování nabídek inzerentem nebylo dosud zřejmé, jak rychle bloger článek dodá.

Byla pouze stanovena lhůta 7 dní, během níž bloger buď článek dodal, nebo po uplynutí lhůty byla akceptace zrušena a inzerentovi se kredit vrátil. Mohl pak zaslat nové zadání jinému blogu a opět jen čekat. Stávají pravidla platí dál, ale nyní se inzerent může řídit při výběru blogu průměrnou dobou dodání.

Průměrná doba dodání článku se nyní objevuje v přehledu nabídek u každého jednotlivého blogu a vypočítává se z času, za který bloger dodal posledních deset článků. Znamená průměrný rozdíl mezi odsouhlasením nabídky blogera inzerentem a jeho odevzdáním.

Bloger vidí tuto dobu také, a to v levém menu nad seznamem svých blogů.

Mj. pro inspiraci – nejrychlejší blogerka dnes dodává texty průměrně do 11 hodin od zadání…

22 komentářů: “Rychlost rozhoduje…”

  1. Marek napsal:

    Není zde riziko, že bude upřednostňován čas před kvalitou? Rychle vypublikovat článek a pak ho se zadavatelem dlouho upravovat, připomínkovat atd.

  2. Michal Kubíček napsal:

    Může, ale věříme, že výhody převáží. Na druhou stranu, ruku na srdce. Prokrastinace je mrcha a tohle může trochu pomoci. Než odkládat článek na poslední den, inzerentovi blokovat peníze, a pak stejně odevzdat práci ušitou z důvodu hořícího termínu horkou jehlou, raději rychleji a pak mít víc času na případné úpravy, ne?

  3. Václav Bartoš napsal:

    Spíš jsme měli místo nejrychlejší blogerky napsat průměrnou dobu zveřejnění článku všech blogerů. Zrychlením zveřejnění z průměrných čtyř dnů na nějaké dva dny rozhodně kvalita článku o jedné normostránce neutrpí.

  4. Romanka napsal:

    Ale stejně by mě zajímala ta průměrná doba odevzdání všech blogerů.

  5. Václav Bartoš napsal:

    4 dny 3 hodiny a 36 minut

  6. VJ napsal:

    Mám průměr 4 dny a 14 hodin, což je při větším množstvím poptávek myslím adekvátní doba pro přípravu trošku rozumného článku. Funkcionalita na straně blogera je sice fajn – snaží se eliminovat prokrastinaci, na straně neznalého inzerenta ale může vést k tomu, že nakonec vybere nekvalitní blogy, které napíšou semtam nějaký blaf a mají po odpoledních spoustu volného času. Skuteční profíci, kteří mohou mít velmi kvalitní blogy, běžně bojují s časem.

  7. Václav Bartoš napsal:

    Nechci se nijak handrkovat nebo rýpat, tak jsem si schválně vyjel další údaj o blogerech se zůstatkem účtů nad 10 000 Kč a ti dodávají články průměrně za 2 dny a 16 hodin. Jó, statistika… https://www.youtube.com/watch?v=zQ82GKpFL_M a https://www.youtube.com/watch?v=bKX5JIqntic

  8. VJ napsal:

    nemá smysl rozebírat, otázkou kolik takových blogerů na počet je, před pravidelnou výplatou do této skupiny patřím také… statistika je statistika, tak už jen aby praxe do ni pasovala 🙂

  9. Martin Kohout napsal:

    Rychlá dodávka kvalitního textu by měla být samozřejmostí. Kdo chce peníze, čas si najde. A kdo ne, ten tu nemá co dělat.

  10. Jan Schamberger napsal:

    Podle mého by bylo také dobré, aby se kromě průměrné doby zveřejnění článku inzerentům zobrazila i spolehlivost blogera.

  11. Václav Bartoš napsal:

    Spolehlivost blogera vyjádřená v procentech se již zobrazuje.

  12. Pavel napsal:

    Daleko důležitější než doba je spolehlivost. Tohle budou jen dostihy. Kvalita a rychlost to je utopie. Prakticky je to: rychlost na úkor kvality. Či-li s tím co píše p. Kubíček to opravdu stejně nevidím…

  13. Ondra napsal:

    Pitomost. Každý týden pro své weby připravím desítky článků a tak prostě někdy připravit článek pro Pláclu trvá týden. Nemyslím si, že je to k něčemu dobré. Ti co se doma flákají a mají dost času, tak články mohou psát rychle. Já spravuji cca 10 webů a nemám tolik volného času.

  14. Michal Kubíček napsal:

    Skutečně píšete jeden článek pro Placla plných sedm dní? Anebo dáte přednost jiné práci a článek si necháte až na poslední den?

    Nikdo po blogerovi nechce, aby napsal článek za deset minut. Sám jsem nedávno psal článek pro Placlu, vyžádal jsem si kvůli němu data z několika zdrojů a dva dny jsem na ně čekal. To se prostě stává. většina článků, která zde ale vzniká, jsou věci, které reálně trvají v řádu hidin. Maximálně…

    Funkce nemá za cíl pouze „honit“ blogery (sami s Vaškem také v systému fungujeme jako autoři), ale také dát představi inzerentovi, aby věděl, jak má u konkrétního blogera dlouho počítat, že mu článek dodá. Pokud má někdo kvalitní blog a dobu dodání 3 kdy, myslím, že je to naprosto v pořádku a inzerent si rád počká. Doposud neměl představu, zda mu budou peníze blokovány den, dva nebo týden. Myslím, že je to fér.

  15. Václav Bartoš napsal:

    Popravdě takhle vypadá práce těch, kteří článek piplají klidně i 14 dní. Samozřejmě průměrná doba zveřejnění je především informace pro inzerenta, kdy může článek očekávat. Někteří by se ho bez zásahu arbitra nedočkali ani po dvou týdnech a zde je ta slibovaná práce:

    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    clanek dokoncujeme hned tu bude celý
    .
    .

    .
    .
    .
    .
    .

  16. Romanka napsal:

    Díky za informaci. Teď by se ještě mělo blogerům zobrazovat, jak dlouho musí čekat oni, než si inzerent odevzdaný článek přečte, případně schválí nebo připomínkuje. To taky někdy bez zásahu arbitra nejde…

  17. Marek napsal:

    Články, kteté publikujeme prostřednictvím placla se pohybují v nejvyšší cenové kategorii viz. perfektrně připravený přehled za loňksý rok od placly. Články připravujeme delší dobu nebo si ho necháme přímo na míru napsat naší spolupracovnicí. Funkce, která ať už vědomě nebo podvědomě nutí inzerenta vybírat si blogy s rychlejší dobou zveřejnění se mi nezdá dobrou cestou. Kdybych dnes přijal za minimální cenu 10 článků a napsal je za hodninu degraduje to kvalitu našich stránek, cenovou politiku a potažmo i náš inzertní prostor, ale výrazně se posuneme v zebříčku rychlosti blogera. I když s rychlostí jsem nyní v 1/4 postupně klesáme. Tento nástroj balancuje na hraně kvality a rychlosti…

  18. Václav Bartoš napsal:

    Nemusíte se obávat, že by inzerent preferoval rychlost jiného blogera před kvalitou Vašeho blogu. Inzerenti si za kvalitu rádi zaplatí a také jsou trpěliví v čekání na články. Jde jen o informativní hodnotu, aby inzerent zhruba věděl, kdy bude článek publikován.

  19. ripcurl napsal:

    Tak podle mě to člověk zvládne optimálně za 2 dny. Průměr 4 dny mi přijde docela dlouhá doba. 🙂

  20. Le petit caporal napsal:

    Treba sa hlavne sústrediť na kvalitu a nie na kvantitu a rýchlosť

  21. Václav Bartoš napsal:

    Ano. A právě podle rychlosti se nejkvalitnější blogeři poznají. Psaní mají jako svou hlavní činnost, takže se mu mohou plně věnovat. Ti nejlepší mají práci hotovou během jediného pracovního dne a mohou se soustředit na další zakázky.

  22. Atlaso napsal:

    Tento faktor, kdy je vidět průměrný čas publikace se mi líbí, je to motivační to udělat co nejdříve a inzerentovi ukázat, že je důležitý a zaslouží si svou objednávku zpracovat co nejdříve 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

5 × 4 =