FAQ – zmizel mi blog z administrace

Článek napsal Martin Jersák dne 5.9.2012 . Zařazeno v kategorii FAQ

Pro přijetí blogů jsou nastaveny pravidla, která naleznete na stránce pro přidání blogu nebo na stránce s nápovědou. Technické parametry blogu a vhodnost (přemíra reklamy, nelegální obsah) jsou průběžně kontrolovány. Pokud blog má v parametrech nepatrnou změnu, např: pokles Sranku na 2 nebo zvýšení Alexy na 14 milionů, zůstává blog dále v systému. Pokud se tyto hodnoty více odliší od uvedených pravidel, jsou postupně vyřazovány.

Další možností, proč vám zmizel blog, je vyřazení pro neaktivitu. Pokud blog měsíc po vložení nemá žádnou aktivitu (článek), je vyřazen. Pokud má blog již napsané články a není u něj aktivita déle jak dva měsíce, je také vyřazen z aktivních blogů.

Díky těmto opatřením se nám daří udržovat databázi blogů aktuální a nemáme v systému „mrtvoly“ nebo blogy, které díky podvodnému SEO byly vyřazeny z indexů vyhledávačů a ztratily návštěvnost.

Pro povolení blogu je potřeba znovu plnit kritéria pro přijetí. Blog je možné znovu přidat jako nový pomocí formuláře nebo napsat na interní podporu o nové posouzení (pokud chcete navázat na dřívější dobré hodnocení spolehlivosti blogu).

7 komentářů: “FAQ – zmizel mi blog z administrace”

  1. lucas03 napsal:

    Neplanujete upravit pravidlo „srank>2“ na „srank>2 || pagerank>2“?

  2. Martin Jersák napsal:

    Neplánujeme, snažíme se udržet laťku kvality. Poklesem vstupního parametru pro přijetí blogu Sranku ze 3 na 2, by poklesla i naše hranice tolerance pro vypnutí blogu z 2 na 1 a to je už hranice o kterou nemají inzerenti zájem. I tak je značný rozdíl zájmu o blogy s Srankem 2 a 3.

  3. Adam napsal:

    Dobrý den, neplánujete rozšířit pravidlo o možnost, že bude-li mít web nevyhovující Srank (2), ale vyhovující Pagerank a Alexum bude přijat? Mám pár tématických webů, jejichž SRse ne a ne přehoupnout přes 2, ale PR je 3 + mají traffic. Myslím, že PR 3 je známkou určité kvality, už jen s přihlédnutím k masivním penalizacím Googlu v posledních době. Díky za odpověď.

  4. Martin Jersák napsal:

    Pokud je web z našeho pohledu kvalitní, tak občas přimhouříme oko. Napište nám na email info@placla.cz o individuální předposouzení webu. Pokud váš web neshledáme jako dostatečný napíšeme vám zpět důvod potencionálního zamítnutí.

  5. Karel napsal:

    Dobrý den,
    při posledním přepočtu ranků u Seznamu, došlo u řady webů ke snížení SR. Přestože se jedná o navštěvované magazíny či blogy s aktualizovaným a originálním obsahem. Podobné zkušenosti s tímto přepočtem má více lidí. Máme se tedy obávat rapidního vyřazování takových web ze systému Placla?

    Děkuji.

  6. Martin Jersák napsal:

    Pokud poklesne Srank na 2 a ostatní parametry zůstávají stejné je web ponecháván v systému.

  7. Martin napsal:

    A pokud Srank klesl až na 1 ? Bude vymazán přesto že na Placle je už více než rok a ostatní parametry jsou v pořádku ?
    Srank se teď přepočetl nějak zvláštně…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

9 + thirteen =